Rada - statika zdi, rekonstrukce domu

Reklama
Rada - statika zdi, rekonstrukce domu

Dobry den,
uvazuji o koupi pozemku na kterem stoji stavba, kterou bych chtel zrekonstruovat na 1podlazni bungalov.Stavba ma 20x5m s tim, ze 10x5, tedy zhruba polovina stavby byla kdysi v minulosti k puvodni stavbe pristavena. Na prohlidce jsem mel s sebou znameho zednika, ktery mi tvrdil ze by to chtelo tu pristavenou polovinu zbourat z duvodu praskliny nad klenutym prekladem. A take ze pristavena zed neni navazana na tu puvodni, ke ktere to bylo pristaveno, ale je na ni pouze nalepena.

Puvodni stavba je 50 zed cihla/kamen, pristavena polovina je 30 zed cihla.

Prosim o zhodnoceni praskliny nad prekladem (dvermi-viz foto), rekl bych ze vznikla z duvodu, ze se jedna cihla prekladu uvolnila.
Nezda se mi ze by prasklina byla nejak hrozna, a ze by se to kvuli tomu muselo bourat a nedalo by se s tim nic delat? Napr vyztuzit Ickem prekladem.
Navic ten otvor dverni by se stejne zazdil!

A jeste co se tyce te dostavene zdi, ktere je vlastne k te pudovni jen prilepena, a neni navazana, ma to nejaky negativny vliv, popr. co by se s tim dalo delat? Napr. nejak ukotvit steny k sobe?

Bohuzel foto neni nic moc, mam to vyfocene jen z venku.Snad to bude stacit...

Díky za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.