Regulace čerpadla výměníku krbové vložky

Rubriky:

Reklama
Regulace čerpadla výměníku krbové vložky

Dobrý den,
mám kachlová kamna ABX Karelie s výměníkem. Teplotu vody ve výměníku sleduje termostat TMK SP 100 W ( http://www.tmk.com.pl/cs/vyrobky/ridici-… ), která spíná oběhové čerpadlo pro výměník.
Zajímá mne, jak systém doplnit/upravit tak, že když se přestane topit ( čidlo na plášti kamen ), tak se čerpadlo vypne.

Protože při nastavení spínání třeba na 55°C, se voda v zásobníku ohřeje za noc i přes 60° a po vyhasnutí kamen, čerpadlo honí vodu přes výměník, než se pak denním provozem ochladí pod hodnotu nastavenou na SP100W.
Jednak mi vadí, že zbytečně běží čerpadlo a druhak to zbytečně "topí".

Napadlo mně předřadit ještě jeden termostat (ale jaký aby zvládal i teplotu rozpálených kamen?) před SP100W, tak aby se spouštěl jenom tehdy, když se opravdu topí.

Nebo zda-li existuje jednotka, která by nahradila stávající SP100W a měla dva vstupy na teplotní čidla + možnost nastavení.

No a nebo asi nejjednodušší: Vyndat stávající čidlo z výměníku a nějakým způsobem ho přilepit na plášť kamen. K čidlu není žádné info, kolik vydrží maximální teplotu, takže se při této variantě obávám zničení. Mělo by to být NTC 10kOHM, ale přesnější údaje nemám a nejsou ani v doložených dokumentech.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.