Termostat BPT37 k řízení tepelného čerpadla vzduch-voda

Reklama
Termostat BPT37 k řízení tepelného čerpadla vzduch-voda

Dobrý den, mám dotaz je ohledně vhodnosti kombinace termostatu BPT 37 s tepelným čerpadlem vzduch voda, konkrétně TnG-Air HD 1100 Si .
Na jakém principu by termostat čerpadlo reguloval? Máme zájem využívat PI regulaci kvůli problému s kolísáním teploty v domě při použití současného termostatu BPT10( špatná hystereza 0,5 stC, podlahové topení v betonu, obrovská setrvačnost a dlouhý čas vzestupu teploty). Současně termostat pouze spíná nebo vypíná čerpadlo, které je nastaveno buď na konstantní teplotu topné vody nebo dle ekvitermní křivky.
Můj dotaz nezodpověděl ani technik z TnG Air- neví, zda a jak by termostat fungoval.
Event. který jiný typ termostatu byste doporučili. Stačil by třeba jen BPT 21 a nastavit hypsterezu na 0,1 st.C?
Jendá se mi hlavně o to, aby teplota v domě tak nekolísala ( to máme celý den nastavenou stejnou teplotu, snížení teploty na noc by se projevilo snad ráno, kdy už chceme, aby bylo teplo)
Děkuju za odpověď, Czyžová

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.