Bungalov - volba vytápění?

Reklama
Bungalov - volba vytápění?

Dobrý den, Při stavbě RD jsme se dostali do fáze, kdy se na 100% rozhodnout jakým způsobem budeme vytápět. Problém je, že jsem nerozhodný člověk a potřeboval bych poradit .
Stavíme přízemní dům se zastavenou plochou 150m2 z Heluz 44 STI, TZ jsou vypočtené na cca 4,5 kw, já počítám spíš 5,5 kw. Zateplovat se nebude a v domě bude v krbová vložka s horkovzduchem do všech místností. Podlaha anhydrit
Uvažuji o třech možnostech vytápění:

1. Elektrická podlahovka – cena cca 50 tis (bez DPH)
+ možnost regulace každé místnosti zvlášť
+ levná sazba elektřiny pro ostatní provoz
+ pořizovací cena
- Nemožnost změnit způsob vytápění

2. Teplovodní podlahovka s el. kotlem cca 80 tis podlahovka, 20 tis elektrokotel (bez DPH)
+ možnost změny způsobu vytápění
+ levná sazba elektřiny pro ostatní provoz
- Účinnost elektrokotle?

3. Teplovodní podlahovka s plynovým kondenzačním kotlem – cena cca 135 tis (bez DPH)
+ možnost změny způsobu vytápění
- Pořizovací cena
- plyn

Rád bych znal vaše názory jaký způsob vytápění byste zvolili. Dále by mě třeba zajímalo jaká je účinnost, nebo cena provozu elektrokotle oproti plynovému kotli. Osobně se mi nejvíce líbí el. topné kabely, ale každý mě od nich odrazuje.
díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

81 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.