Vytápění horkovzduchem

Reklama
Vytápění horkovzduchem

Dobrý den. Mám dotazy oledně vytápění horkovzduchem. Konkrétně v mém případě: mám krbovou vložku o výkonu 9kW, kterou jsem obezdil klasickou pálenou cihlou s mezerami okolo 15cm. Dům mám přízemní bungalow (obvodové zdivo Heluz Family 30 + dodatečné zateplení 14cm polystyren, okna trojsklo, strop 40 cm minerální vata, ztráty cca 6kW, podlahová užitná plocha 137m2, výška stropu 2,5m). Do budoucna mám v plánu tepelné čerpadlo, ale zatím chci ke krbové vložce dokoupit vetilátor a pomocí izolovaných hadic rozvést po půdě horký vzduch vysávaný ventilátorem z obestavby vložky a stropem ho vhánět do "vzdálenějších" pokojů. Zajímalo by mě, zda s tím někdo máte zkušenosti. Jestli je tímto způsobem vůbec možné vytopit dům. Je mi jasné, že v místnosti, kde krbová kamna budou, bude teplota dobrá, ale co ostatní vzdálené místnosti, kam bude teplý vzduch rozváděn?? V příloze mám prvotní plán na rozvod. Děkuji za reakce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.