Bublina v topeni

Reklama
Bublina v topeni

Zdravim.
Pres leto jsme vypustili vodu z topeni.
http://i.imgur.com/ZGkioju.png
Vcera jsem napoustel. Vsechno bylo ok - vsechna topeni byla horka.
Krome cisla 6, u ktereho jsem zapomnel pri vypousteni i napousteni otocit termostaticky ventil a voda se tam tedy nemela jak dostat(mozna tam bylo i trochu vzduchu)
Kdyz jsem to zjistil, otevrel jsem pri nahrate soustave termostaticky ventil na cislu 6 a tim asi vpustil vzduch. bublinu zpet do potrubi, protoze okamzite prestaly topit i cislo 7 a 8 ve stejne vetvi.
Kdyz zkousim tyto tri topeni odvzdusnovat ventilem, jsou ok, tece z nich voda. Ale netopi, po ceste jsem zkousel rukou trubku a nejmarkantnejsi rozdil je v miste odbocky z hlavni trasy - modre kolecko. Tam nekde asi bude bublina.
Jak z toho ven? Klidne vypustim vodu z celeho systemu znova, je to par desitek litru, to me nezabije.
Je spravny postup za studena:
1. otevrit vsechny termostaticke hlavice a odvzdusnovaky a vypustit vodu pres ventil na kotli v nejnizsim miste soustavy dokud nic nepotece
2. hadici, kterou jsem vodu vypoustel napojim na vodovod a zacnu pomalu napoustet - az zacne tect voda z odvzdusnovaku nejnizsiho topeni cislo 6, zavru na nem odvzdusnovak
3. stejny postup u vsech nasledujich topeni
4. posledni je cislo 5 na pude
5. tlak bych pak mel dorovnat okolo 0.8BAR
6. kdyz zatopim, stoupne max na 1.2BAR
Je to takto ok?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.