Viadrus G27 ECO - nestartuje

Rubriky:

Reklama
Viadrus G27 ECO - nestartuje

Zdravím Vás, poprosím o pomoc resp. konzultaci. Před zimou jsem zkusil nahodit kotel a problém je že
- za studena začne jiskřit, pustí plyn ( je to slyšet ) a bez problémů chytne.
- po zahřátí, vypnutí plamene a ( po vychladnutí ) při pokusu o další zapálení pouze jiskří ale nechytne, mám pocit že nepustí ani plyn ( plyn nesyčí ) a nebo méně než při studeném startu, občas chytne ale až ke konci jiskření takže jenom blafne a stejně spadne do poruchy, ventil cvaká spolehlivě
Tyto kousky již předvádí asi na začátku dvou topných sezón nazpět, ale vždy se to po několika vymáčknutí poruchových stavů " rozchodilo " Zkoušel jsem zcela " odborně " :-D poklepat násadou šroubováku potrubí k hořákům za ventilem u automatiky a zdá se že začal chytat i při druhém / třetím zapálení případně, když dlouho prskal bez plynu, jej po poklepu pustil a ještě stihnul chytnout, spolehlivost tohoto postupu nemám odzkoušenu protože jsem musel do práce, je možné že je po odstavení přes léto něco ve ventilu zatuhlé a rozchodí to, nebo se mám připravit na něco horšího ? Díky moc

edit

Tak jsem zkoumal co tam patří za ventil a to co tam mám je pravděpodobně dvojitý VK4105Q ( nejsem u kotle tak jenom podle obr. a toho čudlu elektromagnetu k ventilu Lo/Hi ) může to být tím že zlobí ventil Lo/Hi a při již zahřátém kotli pouští na rozdíl od studeného méně plynu ? Tzn. hlavní ventil on/off funguje a k omezení průtoku plynu dojde až díky zatuhlému High / Low ventilu nebo jsem zcela mimo ? Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.