Regulacia podlahovka + radiatoryDobrý den,
som tu nový tak ma prosím neukamenujte :-) Nenasiel som alebo len som prehliadol odpoved na moj problem.
Mam dom 150m2 kde cca 100m2 je podlahovka a cca 50m2 sú radiatory. Už 3. rok skušam vyregulavat system tak aby bola pohodlne tepla podlahovka (aj manželke). Kotol mám Immergas Victrix Zeus Superior s výkonom 4,7-23,9 kW. Podla mna je aj dost predimenzovaný ale taký mi poradili ...
Regulacia je SuperCar s externým čidlom a problém je že podlahovka nie je dostatočne tepla lebo kotol relatívne rýchlo vykúri izby a a vypne.
Priškrtil som radiátor v referenčnej miestnosti a aj v iných izbách okrem kúpelne. Neviem ci je to správný postup ? Kotol teraz beží dlhšiu dobu a voda vo vykurovacom systéme je 35-45C .
Je ekonomicke ked kotol ide dlhšie na min. vykone ? ( na display 1 palička vykonu z 6) lebo len takt sa mi dostane viec teplej vody do podlahovky
Ako mam regulovat aby obehové čerpadlo na podlahovku nefungovalo pri vypnuti kotla aby zbytočne neochladzoval vodu v podlahovke ?? časovým spínačom som skušal ktory bol nastaveny časovo tak ako program pre konfortnu teplotu +1 hodinu. je to dobre riešenie ?
Dakujem za odpovede