Regulacia podlahovka + radiatory

Reklama
Regulacia podlahovka + radiatory

Dobrý den,

som tu nový tak ma prosím neukamenujte :-) Nenasiel som alebo len som prehliadol odpoved na moj problem.
Mam dom 150m2 kde cca 100m2 je podlahovka a cca 50m2 sú radiatory. Už 3. rok skušam vyregulavat system tak aby bola pohodlne tepla podlahovka (aj manželke). Kotol mám Immergas Victrix Zeus Superior s výkonom 4,7-23,9 kW. Podla mna je aj dost predimenzovaný ale taký mi poradili ...
Regulacia je SuperCar s externým čidlom a problém je že podlahovka nie je dostatočne tepla lebo kotol relatívne rýchlo vykúri izby a a vypne.

Priškrtil som radiátor v referenčnej miestnosti a aj v iných izbách okrem kúpelne. Neviem ci je to správný postup ? Kotol teraz beží dlhšiu dobu a voda vo vykurovacom systéme je 35-45C .
Je ekonomicke ked kotol ide dlhšie na min. vykone ? ( na display 1 palička vykonu z 6) lebo len takt sa mi dostane viec teplej vody do podlahovky

Ako mam regulovat aby obehové čerpadlo na podlahovku nefungovalo pri vypnuti kotla aby zbytočne neochladzoval vodu v podlahovke ?? časovým spínačom som skušal ktory bol nastaveny časovo tak ako program pre konfortnu teplotu +1 hodinu. je to dobre riešenie ?

Dakujem za odpovede

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

25 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.