Dakon FB2 Automat - kolísanie teploty

Reklama
Dakon FB2 Automat - kolísanie teploty

mám 30kW verziu tohoto kotla a vykurujem 280m2 nezateplený dom, s 2 samostatnými byty - 2 nezávislé samostatné okruhy, riadiace jednotky sú 2x Tech ST-431 s 2x 3-cestnými servo ventilmi, na peci je automatický 3-cestný termoventil.
Nedarí sa mi nastaviť jeho prevádzku.
- vysoké kolísanie teploty na peci. Nastevenú mám hodnotu 70°C ale táto kolíše medzi 55 - 85°C. Na to že to má PID reguláciu, sa mi to zdá byť príliš vysoký rozsah. Je niečo v nastaveniach, čo priamo ovplyvňuje toto kolísanie teploty?
- dá sa nastavť regulácia tak, že pred dosiahnutím kritickej teploty 90°C na kotly, kedy sa spúšťa alarm, by sa napr. pri teplote 85°C automaticky otvorili oba ventily a umožnili ochladenie kotla aj keď izbové termostaty "majú vykúrené"? Na regulátore pece viem nastaviť len teploty alarmu.
- skúšal v ňom niekto spaľovať kusové drevo? Ak áno v akom režime a pri akých nastaveniach, resp. s akými úpravami?
Vďaka za odpoveď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.