Prosba o pomoc - Automat,esbe,grundfos,patrový dům,zima v přízemíDobrý den,
Prosím o pomoc s následujícím problémem....
Otopná soustava je zapojena dle schématu. Kotel Ekoefekt 24kw(r.v 98) starý typ bez regulace(pouze zap/vyp - plus kotlový termostat na nastavení výše ohřátí topné vody),třícestný ventil ESBE VTC511,čerpadlo Grundfos Alpha 2 25/60,expanská 35L a bojler 200L.Na radiátorech termostatické hlavice.
Rozvod CU cca 3roky starý, 16ks radiátorů,2 žebříky...
Příložný termostat ovládá oběhové čerpadlo (zap/vyp) zkoušel jsem i variantu s prostorovým termostatem super ,ale v přízemí byla prostě zima,bydlíme v patře a v případě přesunutí termostatu do přízemí je v patře zbytečně velké teplo nehledě na uživatelský komfort...
Problémy mám následující:
1. Velmi dlouho se ohřívající přízemí...
2. Pak ještě mám z větve která vede do patra další větev směrem do přízemí na ohřev koupelny a haly ta je problematická ,že topí jak kdy prostě mi příjde podle toho jakou má náladu,ale je to nepravidelné.
Jako kdyby se někde vždy vytvořil vzduchový pytel...
3.Časté dopouštění vody a ovzdušňování..
Co vše na otopné soustavě předělat ????
Mám k dispozici další čerpadlo ,které bylo na ot dříve grundfos 25/40,možná bych měl ještě jedno ,ale to není jisté. V případě zapojení dalšího čerpadla tak kam a proč ??? Teplá/studená??
Nemám předělat připojení EXP .??? Z důvodu zavzdušňování??
Popřípadě připojení boileru??Příjde mi ,že by se mohl ohřívat na vyšší teplotu... teď se ohřívá na cca 70°C
Prosím o pomoc .....