Teplota na prostorovém termostatu rychle stoupá

RH Roman Hladký @roman.hladky před 10 roky29.10.2014 20:55:00
Teplota na prostorovém termostatu rychle stoupá

Dobrý den,

mám doma prostorový termostat Honeywell CM507A připojený k elektrickému kotli Protherm Rejnok. Termostat je umístěný v místnosti s podlahovým topením. V místnosti není žádný další zdroj tepla. Termostat ukazuje teplotu v místnosti řekněme 23,5 stupně. Donesl jsem do místnosti digitální teploměr, který ukazuje 22,1 stupně (už to je podivné, ale dejme tomu ....). Nastavím na termostatu požadovanou teplotu 25 stupňů a termostat sepne kotel. Za cca 20 minut vystoupá teplota na termostatu na požadovaných 25 a termostat kotel vypne... jenže na vedle stojícím digitálním teploměru se teplota zvedla sotva na 22,3 a pocitově se v místnosti nic nezměnilo ...

Netušíte čím to může být? Vadný termostat, chybné zapojení ... už mne napadají takové šílené myšlenky jestli se to teplo nenese sběrnicovým kabelem od kotle .... :(

Děkuji za nápady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.