Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den,
mám doma prostorový termostat Honeywell CM507A připojený k elektrickému kotli Protherm Rejnok. Termostat je umístěný v místnosti s podlahovým topením. V místnosti není žádný další zdroj tepla. Termostat ukazuje teplotu v místnosti řekněme 23,5 stupně. Donesl jsem do místnosti digitální teploměr, který ukazuje 22,1 stupně (už to je podivné, ale dejme tomu ....). Nastavím na termostatu požadovanou teplotu 25 stupňů a termostat sepne kotel. Za cca 20 minut vystoupá teplota na termostatu na požadovaných 25 a termostat kotel vypne... jenže na vedle stojícím digitálním teploměru se teplota zvedla sotva na 22,3 a pocitově se v místnosti nic nezměnilo ...
Netušíte čím to může být? Vadný termostat, chybné zapojení ... už mne napadají takové šílené myšlenky jestli se to teplo nenese sběrnicovým kabelem od kotle .... :(
Děkuji za nápady.
Zkuste jiným bezkontaktním teploměrem přeměřit teplotu zdi u termostatu. Pokud se hodnoty příliš rozcházejí a váš…
před 10 měsíci
Dejte kotel na nižší teplotu. ten teploměr asi máte v blízkosti radiátoru.
před 10 měsíci
U nás máme opačný problém, na termostatu máme nastavenou teplotu 22 st. ale v místnosti je 25 st. Nechápu, proč náš…
před 10 měsíci
10 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení