Podlahové topení do "dutého" roštu? co s tímDobrý den přeji.
snažil jsem se projít všemožně celé fórum, ale tuto variantu se mi nedaří najít.
Principielně řeším topení v půdní vestavbě. stávající skladba stropu (z přízemí) je sádroš, omítka, rákos, dřevěný záklop, 20cm vzduchu (místy nějaký šlupky ze zrní (klidně v 15cm vrstvě), dřevěný záklop (vše stávající). na tuto sestavu chci udělat rošt (zedník byl asi opilý při stavbě domu, či chtěli aby se jim zrní sypalo k jedné stěně? - podlaha má sklon cca 10cm/6m a je značně nerovná - židle na kolečkách nejenže sjede ke stěně, ještě poskakuje - desky 20-25mm) V rámci jednoduchosti chci položit rošt z latí 60x40, 40cm od sebe a na to 2x 12mm OSB křížem. nabízí se mi zde volný prostor, kam by se dalo nacpat podlahové topení. ale.. nevím jak spojit podlahovku s OSB deskami, event co se stane, když to neudělám.. bude se tedy ohřívat vzduch pod OSB.. projde nějaké teplo vzůru? či bude mít tendence se procpat v nějakém poměru dolů či bokem skrze stěny (v místě roštu jsou zateplené, ale v místě 20cm vzduchu nejsou - pouze 40cm cihel, trámy do kapes).. Vadí to? půda je zateplena 20-30cm vaty (30cm strop, 20cm šikminy a podezdívky). spodní část objektu nezateplená 40cm plná cihla. Vytápění dřevo, akumulační nádoba. nemám tedy problém hnát do trubek 40-45°C (spodek je vytápěn radiátory cca 30-60°podle ekvit. křivky).
nahoře bych radiátory nechtěl z důvodu úspory prostoru. v úvahu ještě přicházel teplý vzduch, poslední radiátory.
děkuji za odezvu.