Podlahové topení do "dutého" roštu? co s tím

Rubriky:

Reklama
Podlahové topení do "dutého" roštu? co s tím

Dobrý den přeji.
snažil jsem se projít všemožně celé fórum, ale tuto variantu se mi nedaří najít.
Principielně řeším topení v půdní vestavbě. stávající skladba stropu (z přízemí) je sádroš, omítka, rákos, dřevěný záklop, 20cm vzduchu (místy nějaký šlupky ze zrní (klidně v 15cm vrstvě), dřevěný záklop (vše stávající). na tuto sestavu chci udělat rošt (zedník byl asi opilý při stavbě domu, či chtěli aby se jim zrní sypalo k jedné stěně? - podlaha má sklon cca 10cm/6m a je značně nerovná - židle na kolečkách nejenže sjede ke stěně, ještě poskakuje - desky 20-25mm) V rámci jednoduchosti chci položit rošt z latí 60x40, 40cm od sebe a na to 2x 12mm OSB křížem. nabízí se mi zde volný prostor, kam by se dalo nacpat podlahové topení. ale.. nevím jak spojit podlahovku s OSB deskami, event co se stane, když to neudělám.. bude se tedy ohřívat vzduch pod OSB.. projde nějaké teplo vzůru? či bude mít tendence se procpat v nějakém poměru dolů či bokem skrze stěny (v místě roštu jsou zateplené, ale v místě 20cm vzduchu nejsou - pouze 40cm cihel, trámy do kapes).. Vadí to? půda je zateplena 20-30cm vaty (30cm strop, 20cm šikminy a podezdívky). spodní část objektu nezateplená 40cm plná cihla. Vytápění dřevo, akumulační nádoba. nemám tedy problém hnát do trubek 40-45°C (spodek je vytápěn radiátory cca 30-60°podle ekvit. křivky).
nahoře bych radiátory nechtěl z důvodu úspory prostoru. v úvahu ještě přicházel teplý vzduch, poslední radiátory.
děkuji za odezvu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.