Tepelné čerpadlo za rozumné peníze?

Reklama
Tepelné čerpadlo za rozumné peníze?

Dobrý den, prozatím se pro stavbu svého RD přikláním pro TČ vzduch/voda + podlahové topení jako systém vytápění a ohřev TUV. Jelikož si nejsem jistý (i po přečtení starších příspěvků fóra), kterého výrobce zvolit obracím se na pisatele tohoto fóra respektive uživatele TČ o radu. Oslovil jsem několik firem vyrábějící TČ (dle seznau asociace TČ). Zatím se mi jich ozvalo jen pár. To, že pořizovací cena není nejnižší jsem čekal (240 tis, 270 tis. apod.), ale mohli by jste mi poradit, zda existují nějací výrobci, kteří nabízejí TČ za lidštější cenu i pro obyčejné smrtelníky? :) ? Nebo mám počítat vždy s minimálně 190 tis a víc? O technických vymoženostech toho či onoho výrobku mě každý přesvědčuje po svém a jelikož o této problematice studuji poměřně krátce, tak je mi jasné, že informace mi každý klade přesně tak jak se mu hodí. Pro mě (bohužel) velmi důležitou položkou jsou peníze tj. pořizovací náklady a rád bych sehnal za rozumné péníze rozumně muziky. Děkuji za rady.

Jedná se o bungalov o užitné ploše 140m2 se ztrátou cca 6,5kW

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

139 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.