Beton nebo zámkovka?

Reklama
Beton nebo zámkovka?

Zdravím všechny a prosím o radu...

Mám před domem stání pro 3 auta + nějaký prostor podél domu. Jedná se dohromady o 150 m2 a aktuální povrch je makadam na kterém parkuji cca 1 rok. Dlouho jsem pro tento prostor počítal se zámkovou dlažbou, ale po nacenění začínám zvažovat o vylití betonem. Po jednoduchém propočtu by cena měla být asi o 30% nižší, už jen kvůli práci za přípravu podkladu a pokládku dlažby.

Pár dotazů:

1. Uvažuji o blbosti? Vydrží beton mráz / horko / vodu, atd.? (Místo, kde budou parkovat auta by eventuelně mělo být pot střechou, takže beton by byl vesměs suchý...

2. Pokud je to reálné, kterou směs / pevnost betonu byste doporučili? Vyčetl jsem někde že silniční betonové panely dělají z C25/30 nebo C30/37. Cena se pohybuje kolem 2300-2500kč bez dph za kubík, přes známého v betonárce by cena byla možná i nižší.

3. Počítám s vrstvou 15cm a vyarmování s kari síťí. Je to dostačující?

4. Dilatační spáry, v jakých blocích doporučujete nařezat?

Rád vyslechnu veškeré názory... Předem díky,

JV

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.