Kamna do chaty se zateplenímDobrý den, obracím se na Vás zkušené s dotazem, jaká krbová kamna zvolit do nově stavěné chaty. Chata má rozměry 8x5,5m s otevřenou vnitřní dispozicí. Spodní patro tvoří obývací pokoj s kuchyňským koutem a sociálním zázemím, které je oddělené dveřmi. Strop je trámový a je na něm záklop pouze z poloviny. To znamená, že při pohledu z obýváku do stropu vidím skrz trámy až na SDK na šikminách střechy. Nad kuchyňkou je pak udělaný záklop na kterém je udělané spaní. Tato "ložnice" také není od zbývajícího prostoru nijak oddělena, je tam pouze zábradlí, aby se člověk v noci nezkutálel o patro níž... Uprostřed domu je komín, výška cca 6,5m, průměr 160mm. Obvodové stěny postavené z porfixu tl. 250mm, vnější zateplení 150mm EPS. V podlaze 150mm EPS, střešní izolace 320mm vaty. Okna trojsklo. Přestože to je tedy taková víkendová chatka, snažil jsem se udělat vše poctivě (v rámci možností). Ke kamnům je připravený přívod vzduchu.
Momentálně to bude sloužit opravdu jako chata na víkendy řekněme od jara do podzimu, ale je samozřejmě možné, že tam budeme chtít strávit nějaký ten víkend i v zimě.
Jaká kamna zvolit? Líbí se mi kamna s CB, ale využiji to? Jaký výkon do takového domu? V pátek přijedeme, chatka bude vymrzlá, ale vzhledem k izolaci by zas asi nemělo smysl nějaká s větším výkonem, přestože do chalup se doporučují... jsem z toho trochu zmatený a prosím zkušenější o radu.
Díky!