Regulacia, pohony a cerpadlo na podlahove kurenie.Pozdravujem, potreboval by som poradit ohladom podlahoveho kurenia. Momentalne topim v RD kotlom na drevo Viadrus U26 a 1000L akumulacna nadrz, v izbach na dvoch podlaziach su liatinove radiatory teraz som na spodnom poschodi potiahol podlahove kurenie (rura 16x2) a teraz by som potreboval vyriesit regulaciu na PT. Radiatory sa pravdepodobne odpoja ak bude dobre fungovat PT.
Rozloha podlahovky je cca 90m2, 4izby + chodba, 9 okruhov, rozvadzac bude 0,5m pod urovnou podlahovky.
1. Ake cerpadlo mam zvolit rozmyslal som nad Grundfos Alpha 2 25-40, bude stacit alebo je potrebne 25-60? A funkcia autoadapt je potrebna? Kvôli regulacii asi ano.
2. Aky 9-okruhovy rozvadzac s prietokomermi zvolit su nejake vyrazne rozdiely v kvalite/vyhotoveni?
3. Regulacia - do kazdej izby chcem dat termostat a na rozdelovac termoelektricke pohony. Predstavujem si to takto termostat (on/off) sa napoji na pohon a cerpadlo. Ak termostat vyda poziadavku topit, zapne sa pohon a otvori ventil na pozadovany okruh + sa zapne cerpadlo.
Budu mi stacit na tento ucel hocijake termostaty? Alebo tam potrebujem este nejaku riadiacu jednotku na tie termostaty, pohony, a cerpadlo.
Uvazoval som nad pohonmi: Salus T30NC230 a termostaty SALUS 091FL. Je to takto mozne urobit?
Je vobec taka regulacia potrebna alebo sa da podlahovka nastavit aj bez termostatov a pohonov - len pomocou prietoku v okruhoch?
4. Aky zmiesavaci ventil mam zvolit, ktory bude pred cerpadlom. Pravdepodobne ESBE VTA322 20-43st nebude stacit s KVS 1,6. Mam zvolit VTA 372 s KVS 3,4, alebo VTA 522 s KVS 3-3,5, pripadne VTA 572 s KVS 4,5-4,8?
Za kazdu radu vopred dakujem.