Zateplení vnitřní stěny domu

Rubriky:

Reklama
Zateplení vnitřní stěny domu

Dobrý den pánové,
vím že se jedná o častý dotaz, ale byl bych rád, pokud by mi mohl někdo z vás vyvrátit či potvrdit následující doměnku.
K popsání mé situace - Nedávno jsme rekonstruovali dům, přičemž z jedné strany je stále původní kůlna. Je v ní vstup do sklepa i na půdu, kudy bohužel profukuje. Nedávno se mi v rohu místnosti začalo srážet na stěně vlhko, i když často větrám. Mám za to, že se jedná o vysráženou vzdušnou vlhkost způsobenou prochladnutím stěny z druhé strany. Dům je nezateplený a troufnu si říct, že v zimě klesne teplota v kůlně k nule.
Jestliže by bylo vlhnutí rohu způsobeno zmíněným prochladnutím stěny, bylo by zřejmě vhodné tomu zabránit. A tak mě napadlo toto: Zábránit profukování skrze sklep (větrací otvor) na půdu a zateplit vrata do kůlny. Je mi jasné, že starou stavbu nemohu utěsnit, to ani nechci. A potom mě nejspíše napadla pro mnohé z vás kacířská myšlenka. Jelikož je kompletní zateplění domu finančně dost náročné vzhledem k jeho velikosti, nebylo by možné zateplit danou stěnu ze strany kůlny pomocí Knauf desek? Pokud se nepletu, bylo by to ideálnější řešení než utěsnění polystyrenem a na kondenzaci vlhkosti ve stěně by takový vliv neměli. Zeď by byla v podstatě z obývané strany vytopená a ze strany kůlny zateplena. Podle mě by se jednalo o obdobný princip jako při zateplování celé obývané nemovitosti, ale třeba mi to vyvrátíte.

Děkuji za připomínky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.