klasický nebo kondenzační kotel - TZ 7.4kwDobrý den, postavili jsme rodinný domek, kde v projektu byl navržen plyn. kotel Dakon BEA 24 BT+ plech. radiátory. Jak už to chodí, provedlo se pár změn a to i takových, že topenář mi navrhl udělat podlahovku ze zpátečky, jako takové ovlažování od podlahy. Zapomněl mi ale sdělit, že to stejně nefunguje jak má a teplá voda se nedostane nijak daleko. To už musí být, když ucítím teplo po nohami někde na začátku. Dostal jsem se za velice slušný peníz ke kotli Mora Top Sirius 20KT a také mi sdělil, že to je kotel v poho. Má prutokový ohřívač - absolutně nevhodnej.
TZ domu přibližně 7.4kw a to nyní zatím bydlíme a topíme v přízemí. Loňská spotřeba plynu 14000kw. tepelný spád se přiznám, netuším. Podlahovka jen v koupelně, wc a kuchyň- asi 20m2
Vím, že už tady o kombinaci PT a rad. je napsáno mraky, ale nejsem z nich nijak moudrej.
Rozhodl jsem se pro nový kotel a k tomu bojler, ale potřeboval bych radu jaký. Zda kondenzační, nebo je zbytečný a asi by se neoplatil a popřípadě značku.
No a tu podlahovku, co jsem pročítal, tak nějaký směšovací ventil s čerpadlem? Mám to napojené ve zdi u kotle a tak by to nemusel být velký problém.
Díval jsem se i po Geminoxu s dvěma samostatnými okruhy a bojlerem, ale ta cena to asi ne. Nepotřebuji to nejlevnější, ale
tohle se mi zdá přehnané, na to že životnost je 10let a podlahovka jen 20m2.
Poradí někdo obyčejnému smrtelníkovi?
Díky Honza