volba topení novostavba bungalov

volba topení novostavba bungalov

dobrý den, jsem teprve ve fázi návrhu domu . Můžu se prosím zeptat zda je reálné vytápění domu pomocí teplovzdušných kamen s výměníkem umístěných v centrální části přízemního bungalovu, zateplení 25 cm polystyren podlaha, 30 cm vata zavěšený SDK strop, obvodové zdivo betong 20 zateplení vnitřní 20 cm polystyrenu , údajné ztráty odhadem cca 4 - 5 kW , vnější stěny obložené SDK, vnitřní příčky porfix 125 mm. Uvažoval jsem o vytápění viz plánek , kdy obývací pokoj by se vytápěl pouze teplovzduchem od kamen, další dva pokoje by byly napojeny klasickým radiátorem typ VKU 22 900x700 mm , v koupelně žebřík cca 1500mm výška. Jelikož plánuji 3 francouzská okna, rád bych připojil do systému i jeden okruh podlahového vytápění který by byl vedený kolem obvodové zdi právě u těchhle oken, druhý okruh by byl v předsíních a koupelně .Teplovodní okruh bych rád připojil i na stávající zásobník TUV 300l Dražice , který již vlastním společně se 3 solárními panely . Je tohle řešení v praxi realizovatelné ? jsem laik, nekamenujte mne, prostě jen tak uvažuji co by se nám s manželkou líbilo. Pokud to bude realizovatelné, z čeho nejlépe provést rozvody v podlaze - beton -lamino, jaký poměr výkonu kaben do výměníku / do vzduchu by jste doporučili ? děkuji moc za radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.