TZB-info - On-line kalkulačka úspor a…
*Výpočet energetických úspor a výše dotací je nastaven na původní program Zelená úsporám 2009. Výpočet je nadále vhodný pro hrubý odhad energetických úspor při zateplení obálky budovy.
Zdravím, mám problém. Koupil jsem podkrovní byt o ploše 138m v činžovním domě z 30let. Konstrukce cihlová, skelet s masivní cihlovou vyzdívkou(plná cihla). Tloušťka zdí 45cm nezateplené. Byt po předchozím majiteli nemá otopnou soustavu.
V bytě dispozice 5+1, kde podkrovní pokoje mají plochu 42 a 16m. Střecha sedlová a v části pultová. Podkrovní pokoje sultová plechová s neznámou vrstvou zateplení.
Jaká se dá očekávat tepelná ztráta? Po rekonstrukci budou všude nová plastová trojskla a střechu nechám zateplit. Jelikož tam není žádná otopná soustava tak pořád nemám jasno, zda plyn nebo elektrokotel. Osobně se kloním k elektrokotli a jako distribuční činidlo litinové radiátory.
Máte to správně. Nezadával jsem na vstup 10Kwh ztrátu. Výstupní data, která jsem uvedl jsou pro mě relevantní.
před 10 roky
Však používám tu samou kalkulačku a při TZ 9 kW, venkovní výpočtové teplotě - 12 st. C, provozu rodina s dětmi a…
před 10 roky
Dobrý den. Dobře. Dejte si eletrokotel. V zadání jste psal, že je nejvýhodnější, tak to asi tak bude, i když podle…
před 10 roky
38 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení