Norma, předpis na vytápění bytu/kanceláře?

Reklama
Norma, předpis na vytápění bytu/kanceláře?

Dobrý den,

mám takový problém, jsem v podnájmu v bytě který není příliš dobře izolovaný (z 5 stran jde zima)a vytápění je řešeno pouze pomocí elektrických přímotopů. Tento byt je ovšem kolaudován jako kancelář a nikoli jako byt. A tyto instalované přímotopy ( celkový příkon 6kW) jsou na tento byt 55m^2 nedostačující. Existuje nějaké nařízení, či norma, která by pronajímatele nutila zajistit přiměřený výkon topení? Situace totiž vypadá tak , že po jednom dni nepřítomnosti, a venkovní teplotě 1stupeň celsia, je v bytě teplota 4 stupně celsia a po 5 hodinách topení na plný výkon se dostávám někam k 15 stupňům. Nehledě na to, že je zde nastavena jednotarifní sazba, což vychází na trojnásobek nájmu jen za topení. Čili pokud člověk příjde pracovat, tak po 8 hodinách pracovní doby, kdy už odchází se teplota stává snesitelnou a jde to zase dokola.

Mám tedy otázky: Je nějaké nařízení(norma/předpis?), které by tuto situaci ošetřilo? Může být i kancelář připojena např k tarifu D45d nebo se to týká pouze domácností?

Děkuji za případné odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.