Ekvitermní regulace - Baxi Luna Platinum HT 1.12

Rubriky:

Reklama
Ekvitermní regulace - Baxi Luna Platinum HT 1.12

Dobrý den,

v domě máme otopnou soustavu skládající se z plynového kotle Baxi Luna Platinum HT 1.12 a klasických teplovodních radiátorů. Kotel také přes třícestný ventil nahřívá 160l zásobník. Kotel přímo na sobě má osazenu regulaci Siemens LMS15.

Donedávna jsem měl na svorky termostatu kotle připojen klasický digitální termostat, kterým jsem řídil teplotu (v různé dny a různé hodiny i různé teploty).

Nyní jsem ke kotli dokoupil externí čidlo ekvitermní regulace Siemens QAC34/101 (NTC 1k). Po jeho zapojení si doslova kotel začal žít vlastním životem.

Při samostudiu jsem zjistil to, že stávající termostat v místnosti je vlastně nadbytečný. Kotel už na něj nebere ohled a řídí se pouze teplotou z externího čidla (+zřejmě čidla ještě uvnitř). Bohužel nikde nejsem schopen nastavit žádanou teplotu v místnosti ani ji nijak ohlídat (nemluvě o snížení teploty např. přes noc).

Pochopil jsem, že kdybych si koupil drátovou sadu k LMS15 a tento umístil třeba v obývacím pokoji, že by tento zastával funkci termostatu, nicméně je to z důvodu nutné kabeláže nerealizovatelné (bezdrátové spojení také existuje, ale v nesmyslné ceně).

Mohl by mi někdo poradit, jakým směrem se mám ubírat? Aktuálně mám nastavenou hodnotu křivky na 1,5 (zřejmě výchozí, nic jsem s tím nedělal). Rád bych využil toho, aby kotel fungoval v ideálním pásmu kondenzace a prostě a jednoduše to měl celkově vychytané.

Děkuji za každou radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

102 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.