Akryl , nebo Silikon? (utěsnění venkovní spáry u plast. oken)

Rubriky:

Reklama
Akryl , nebo Silikon? (utěsnění venkovní spáry u plast. oken)

Zdravím,
jsem čerstvě po výměně starých oken za plastová (Inautic Prestige) a zednické zapravení si s otcem děláme sami (otec je štukatér).Jedná se o panelákový byt, kde je zvenku minimální spára do 1cm.Parotěsné pásky nemáme.

Nemůžeme se ale shodnout, zda na venkovní zatěsnění spáry mezi rámem a zdí použít klasickej silikon, akryl, nebo speciální akrylo-štukový tmel(zřejmě s přísměsí štuku).
Otec je rezolutně pro variantu klasického "obyč" silikonu za cca 60,-Kč a tvrdí, že akryl časem "ztvrdne" a ztratí na elasticitě a já jsem pro akrylo-štukový dražší tmel v ceně cca 120až140,-Kč.

Pokud máte dobré zkušenosti s konkrétním výrobkem, budu rád za tip.

Podmínka tmelení je ale sucho a teď už venkovní spára těžko vyschne - je velkej problém nechat to jen na pěně , než se oteplí a spára řádně vyschne?
Zatím jsem to nestudoval, ale předpokládám, že se tmelí pouze na suché a odmaštěné plochy a nemělo by být pod nulou (na to se zeptám ve stavebninách při koupě štuku).

Díky za objasnění.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.