Výměna zdroje topení.

Reklama
Výměna zdroje topení.

Dobrý den.
Chtěl bych vás požádat o radu. Mám patrový RD kompletně podsklepený (sklep suchý, teplý, částečně vytápený) o celkové ploše cca 250m2. Kompletně zateplený. V současné době topím hnědým uhlím v kotli VIADRUS 3čl., který jsem předělal na automat. V domě topím na 25°C (kvůli manželce) a roční spotřeba vč. ohřevu 200l TUV (říjen - květen) je cca 4 - 5 tun hnědého uhlí. Přes léto ohřívám TUV elektrikou.

Ačkoli jsme s kotlem spokojeni, rádi bychom ho vyměnili. V baráku, hlavně ve sklepě je docela dost prachu a špíny od uhlí. Zvažujeme teď dvě varianty. Kotel na pelety nebo TČ.

Rád bych znal nějaké pro a proti reálných uživatelů. Tzn. roční spotřeba, pořizovací náklady, typ a značka, problémy, ... atd. atd.

Ještě dodám, že RD mám v Krkonoších. Kdyby se našel nějaký majitel TČ ze studenějšího kraje, byl bych rád :)

PS.: Prosím, chytrolíny a "ekonomy" typu "Všichni jsou zloději", "Nebuďte ovce" apod. ať ani nepíšou. Neuvažuji o jiném způsobu topení a vy mě nepřemluvíte!!! Myslím, že se v jednotlivých možnostech poměrně orientuji, jen bych rád věděl praktické zkušenosti.

Všem ostatním předem děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

28 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.