Jak nenásilně přemístit drátový termostat do jiné místnosti?

Jak nenásilně přemístit drátový termostat do jiné místnosti?

Dobrý den,
už chvilku pátrám, něco málo jsem objevil, ale rád si nechám poradit od zkušenějších, jestli někdo radou přispěje.
Mám byt vytápěný plynovým kotlem, drátový termostat je aktuálně umístěný v jedné místnosti. Hodilo by se mi termostat přemístit do místnosti jiné.
Bezdrátové termostaty jsou sice hezké, v zásadě by můj problém i řešily, ale stávající termostat je v krabičce, takže když jej oddělám, zbyde mi po něm ve zdi díra. Což by jistě nebyl problém neřešitelný, ale docela rád bych se tomu vyhnul.
Zónová regulace vytápění by byla sice taky moc hezká, ale přece jen pro moje potřeby asi trochu zbytečný luxus - hledám variantu pokud možno co nejekonomičtější.
Narazil jsem na bezdrátové termostaty Salus s přijímačem na stěnu. Nejspíš model T105RF, případně 091FLRF. Přijímač bych dal na zeď namísto stávajícího termostatu, termostat samotný bych si odnesl kam potřebuju a je vyřešeno. Prakticky ideální.
Otázka - je Salus jediný, kdo dělá něco podobného? Původně jsem měl myšlenku drátového termostatu s možností připojení externího bezdrátového čidla, ale na nic podobného jsem nenarazil.
Díky za případné rady!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.