Úprava vody (Fe, Mn) z vrtu studny

Reklama
LB Lu Br @lu.br před 9 roky05.12.2014 12:55:00
Úprava vody (Fe, Mn) z vrtu studny

Dobrý den,

aktuálně řeším úpravu vody z vrtu studny 33 m. Voda má vyšší obsah železa a manganu, což po měsíci aktivního užívání (předtím čerpány cca 3 měsíce) začalo dělat problémy na nových obkladech, keramice a armatuře.

Na obkladech a keramice jsou oranžové skvrny, na armaturách černé, na skle bílé. Pokud napustím vodu do PETky, přes noc zežloutne, za 3-4 dny se vysráží oranžové cucky. Při vaření je ten proces rychlejší - tam se voda zbarví téměř okamžitě a jakoby napění.

Hodnoty z rozboru:
- mangan ... 0,150 mg/l
- železo ... 0,55 mg/l
- tvrdost ... 1,39

Rozhodl jsem se tedy využít Vánoce k tomu, že pořídím nějakou úpravnu. Na trhu je několik produktů v různých cenových relacích. Zajímalo by mě, jestli má někdo z vás s některým zkušenosti a dokázal by doporučit či odradit od následujících:

EuroClean AquaEmix 450S ... cca 18 tis. Kč
Watex AL30E ... cca 18 tis. Kč
Ecomix 25l. EU120N ... cca 28 tis. Kč
Waterboss 700 ... cca 25 tis. Kč
Waterfilter OPTIM MULTI 25 ... cca 22 tis. Kč

Ceny jsou plus mínus podobné, zařízení uvnitř asi také (podobně jako to bývá u rekuperací). Otázkou je vhodnost, dostatečnost k řešení popsané situace a také zkušenosti s prodejci a příp. servisem.

Za případné reakce děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.