vedení

Reklama
vedení

Obracím se na Vás s objasněním několika problémů.
Mám vytápění na tuhá paliva, rozvody jsou napojeny na radiátory a dva samostatné okruhy podlahového vytápění s RTL ventily pro každý okruh.

Problém:
1. Radiátory VKL jsou napojeny obráceně (teplá voda vlevo, na kraji radiátoru) a údajně by měl "cvakat" ventil. Připojil jsem termostatickou hlavici, ale žádné cvakání jsem nezaznamenal. Jediné podstatné je, že radiátor topí pouze svou horní polovinou (max. 2/3) - což je vzhledem k oběhu teplé vody logické. Podotýkám, že na ostatních radiátorech hlavice nejsou a jsou "naplno" otevřené.
2. Podlahovka netopí. Domnívám se, že hlavní problém je, že mi byl RTL ventil osazen na teplou vodu.

Jak problém vyřešit? Zejména podlahovku.

Pomůže otočit koloběh vody a použít na pravé radiátory křížené Vekoluxy? Co s žebříky (dvoubodové připojení), lze takto jednoduše zaměnit připojení?

Díky za reakce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.