Vysoká spotřeba plynového kotle?

Rubriky:

Reklama
PK Petr Kubík @petr.kubik767 před 9 roky12.12.2014 10:27:00
Vysoká spotřeba plynového kotle?

Dobrý den,
Chtěl bych se poradit ohledně asi vyšší spotřeby plynového kotle. Plynem letos topím poprvé v životě tak nemám žádnou představu jaká by měla být spotřeba plynu. Jedná se o kotel immergas nike star B11BS. Plynový kotel připojil technik, pak poladil tlak plynu do kotle a nakonec točil nějakým kolečkem uvnitř elektroniky a že tím prý nastavil výkon kotle na 9KW. Nyní když se topí tak za den spotřebuje kolem 12m3 plynu.
Režim je takový že od 15:00-22:00 topí na 22°C a zbytek dne na 20°C. Zkoušel jsem odečítat spotřebu plynu na plynoměru, když kotel běží, tak za 1 minutu spotřebuje 0,022m3 plynu což je 22litrů za minutu. Kolečko mám otočené na 4, ale zjistil jsem, že když ho dám na 3 tak se spotřeba nezmění.
Koukal jsem do manuálu a nevím jestli ta spotřeba plynu je normální nebo ne, v manuálu se uvádí spotřeba plynu jako: Kapacita odběru v nepřetržitém odběru ( T 30°C) – 11,1 l/min a pak tam je hodnota: Měrný výkon ( T 30°C) – 10,7 l/min. Je možno tyto hodnoty porovnávat s aktuální spotřebou na plynoměru?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.