Zateplení půdyDobrý den, potřeboval bych radu ohledně zateplení půdy u domu z roku cca 1945. Strop se skládá z omítky, rákos, deska, mezera šířky trámu a z vrchu na trámech natlučeny desky (klasický záklop, nic ohoblovaného nebo těsného - mezery mezi deskami) a nad deskami je otevřená půda až ke střeše kde je jen fólie a křidlice. Moje představa je taková že vytrhám desky z vrchu, vložím tam nějakou vatu a desky zase položím zpátky, protože potřebuji po půdě chodit. Jediné co mě trápí je jestli tam patří někde nějaká fólie. Je jasné, že v kuchyni nemůžu na strop dát nějakou fólii, aby to zabraňovalo páře stoupat nahoru. A pokládat nějakou fólii z vrchu na desky stropu a na ni teprv položit vatu mi přijde také divné protože stejně tu fólii pod trámy nedám a dát fólii pouze mezi trámy nevidím jako užitečné. A to nemluvím o tom, že pára projde omítkou rákosem a zastaví se v deskách. Je tedy možné položit vatu pouze mezi trámy, aby pára prošla stropem a vatou a mezi deskami záklopu a odešla do volného prostranství ... nebo se mýlím ... nevím jestli někdy budou místnosti na té půdě ale v současnosti to neplánuji ... chtěl bych hlavně aby bylo v místnostech teplo. Mohli byste mi prosím poradit a vyřešit tento problém?
Děkuji
Petr Paseka