Přestavba kotel - zasekává se podávání palivaZdravím,
mám již od 2 roky prestaveny Dakon 26, celou dobu užívání mám problem s tím že se zasekne motor - typicky by se měl střihnout šroubek. U mě ne. Šnek stojí motor vrčí a hřeje.
Zpočátku to bylo jednou za měsíc. Vloni jendou týdně, nyní i 4x za noc.( mám hlídání teploty kotle pomocí RaspberyPy - volá mi na telefon při poklesu pod 45°C)
U nás jej od stejného dodavatele mají 4 lidé a nikomu to nedělá. Když se sekne tak střihne šroubek M5.
Mě to nepřestřihne ani M4!
Topím hnědou 2ku, spíše větší, nyní tam mám jemnou černou 2ku a to samé možná ještě horší. 3x během hodiny zásek mě přiměl k tomu ,že jsme přepnul na "manual"
Dodavatel mi dal na vyzkoušení motor i převodovku.
Včera jsem vyměnil převodovku a zaseklo se to ihned ( ale převedovka měla orezlý náboj ve kterém je uložena hřídel od šneku, navíc hřídel mi neprošla tak daleko jako v puvodní převodovce - cca 1 cm by měl koukat a nekoukalo nic, myslel jsem že když jej roztočím tak vyjede)
Máte s tím někdo zkušenost?
Zkusí dnes vyndat komplet šnek a podívat se jak vypadá. Říkám si ale že kdyby se to seklo ve šneku tak se musí střihnout šroubek!?
Foto přiloženo..
PS: puvodní motor jsme oměřili dostává 218 -220V při běhu má odběr 1.25A při záseku 3.4A.