stoupání tlaku

Reklama
VF vaclav fišer @vaclav.fiser768 před 9 roky29.12.2014 21:13:00
stoupání tlaku

Zdravím zdejší odborníky
mám malí problém v létě jsem přikoupil druhou polovinu naší haciendy a jal se rekonstruovat . Část kde jsme již bydleli je nově zrekonstruovaná patrová dole podlahové vytápění patro radiátory teplem to zásobuje elektrokotel který je připojen do anuloidu a z něj větev na radiátory a větev na rozdělovač na podlahovku jelikož ele. drahá chtěl jsem druhou půlku vytápět kotlem na dřevo s aku s tím že to všechno propojím a budu moci vytápět dřevem celí dům vše jsem zrealizoval tak jak je to na obrázku s tím že v nové polovině domu nejsou osazené radiátory ale jenom zavřenýma ventilama. tak a ted už k problému celé to funguje tak jak bylo naplánováno zatopím v kotli natopím nádrže a teplo krásné a všude a ele kotel se skoro nezapíná má to jedinou chybu a to tlak když u ele kotle, kotel má svojí expanzi a ještě je tam přidaná 6ti litrová (obě zkontrolované bez vody dofouklé a opět natlakované )natlakuju 1 tak na druhé straně u aku (2x750l) a atmose je 200l expanze a ta taktéž zkontrolovaná bez vody nafouklá na 1 mi stoupne tlak na 1,2 kotle jsou od sebe 9m s převýšením 2m a je to 15m po trubce nejvyžší radiátor obou systémů je 6m nad nejnižším bodem celé soustavy. To jsou tlaky když je vše studené když zatopím a ohřeju aku z 20° na 85° stoupne mi tlak u aku na 2,2 a u ele kotle je 1,8 - 2 vůbec netuším proč mi ten tlak tak lítá celé jsem to odvzdušnil zkontroloval expanze tak jestli někdo tušíte proč tak poraďte předem děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.