Zateplení půdy vatou mezi krokve

Rubriky:

Reklama
Zateplení půdy vatou mezi krokve

Dobrý den,

Chtěl bych vás požádat o pomoc se zateplením střechy. Střešní krytina je vlnitý Onduline, která je položená na latích. Latě jsou přímo na krokvích. Vzhledem k tomu, že je na půdě velká zima které se bohužel přenáší i do místností pod půdou, rozhodli jsme se střechu zateplit. Bohužel jsem absolutní lajk a proto vás prosím o pomoc. Jde především o to, jaké by mělo být složení a postup tohoto zateplení. Uvažuji o zateplení vatou, kterou jsem chtěl dát přímo mezi krokve, pak jsem uvažoval o parozábraně , která by přišla na krokve ze strany půdy. na tuto parozábranu plánuji udělat rošt a na něj pak obložení zřejmě z palubek. Nezdá se mi však dát vatu jen tak mezi krovy, neboť by se vlastně zadní stranou přímo opírala a dotýkala krytiny a myslím si, že by tam určitě docházelo ke kondenzaci a tím i znehodnocení vaty. Prosím tedy o radu, jak při tomto zateplení postupovat a čím začít ? Má přijít z vnitřní strany přímo na krytinu nějaká parozábrana a pak vata mezi krokve? Případně jaký jiný postup zvolit aby to bylo funkční ? Šířka krokví je 15cm. Pro názornost přidávám fotografie krytiny a krokví z prostoru půdy. Předem velmi děkuji za Vaši pomoc i radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.