Starsi dum, zatepleni zakladu a drenaz - PORADTE

Rubriky:

Reklama
Starsi dum, zatepleni zakladu a drenaz - PORADTE

Dobry den, mel bych jeden/vice dotazu. Uvodem bych rad napsal, ze tuto problematiku se tu snazim nacist z vice diskuznich vlaken

Muj problem:
s manzelkou jsme koupil starsi dum - cihla, rv cca 50leta, a uvnitr jsme ho predelali, letos v nem travime prvni zimu a shledali jsem problem se severni stenou.. Zaklady nejsou zatepleny, a tak se objevuje problem s tepelnym mostem, kde spodni horizontalni roh vlhne a kondenzuje na nem vlhkost, v koupelne se dokonce tvori louzicky a voda steka po obkladech do vyska cca 30cm od zeme.. Musim podotknout, ze dum je castecne podklepeny, ve sklepe je vlhkost, ale zdi jsou suche, coz me udivuje. Na jedne nosne pricce (zaroven stena sklepa) se tvori odspodu v rohu vlhka mapa. Musim podotknout, ze souseduv pozemek za severni stenou ma mirny spad k nasemu domu. Horizontalni hydroizolace je hotova (podrezani obvodovych sten)

Navrh reseni:
obkopat severni stenu do nezamrzne hloubky (cca 90, ale zalezi jak hluboko budou zaklady) a zeteplit perimetrem zaklady, prosim o radu jakou tloustku pouzit. pouzit nopovku a udelat drenaz po cele delce steny s odvodem destove kanalizace.

Nekolik dotazu:
Ucinna tloustka perimetru? Cim ho lepit k odkopany zakladum? jak vysoko izolovat nad horizontalni hydroizolaci? Perimetr navrch zatahnout lepidlem a perlinkou? Pokud ano tak po cele vysce nebo jen co je nad sterk? Davat jeste nopovku do drenaze? jak siroky vykop delat? Nasel jsem tu spoustu doporucenych postupu, ale bez rozmeru a dalsic dulezitych udaju, pokus budete mit jakekoli rady, pripominky a dotazy ihned odpovim a budu rad za jakekoli komentare.
Treba mi reknete, ze drenaz je k nicemu a jen zateplit, jeste uvedu, ze s ostatnimi stenami problem neni..

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.