Klimatizace Mitsubishi nebo sinclairZdravím vás,
koupil jsem dům z 90 let, podsklepený, napůl zděný napůl okál, dost atyp.
řeším vytápění domu, bohužel neznám tepelné ztráty, sice mám průkaz PENB al enic z toho neumím vyčíst.
Dům byl vytápěn kotlem na TP s dotopem elektrokotlem do radiátorů ale než se prodal byl neobydlený takže v celé domě odstříhané trubky k radiátorům, kotel na TP je bez čerpadla, komín neprotažen. no rozhodl jsem se vytápět klimatizací.Mám o tom dost načteno ale nedokážu se rozhodnout a proto žádám vás kteří mají zmíněné typy o recenze.
Samozřejmě jsem nakousnutý povídáním o mitsubishi která je kvalitní, spolehlivá a je to pro mě taková ta sázka na jistotu.
abych to upřesnil, potřebuji vytopit obývací pokoj 35m2+kuchyn 7m2. a potom 2 mistnosti vedle sebe oddělené příčkou každá o 12m2.
do obývacího pokoje bych dal mitsubishi FH35VE, kde bude ještě podlahové el..topení ale jen na komfort a je tam krbová vložka.
do těch 2 vedle sebe stojících pokojů(ložnice a dětský pokoj) mám v plánu dát sinclair ASH-9AIM PT série matrix.
A ted se ptám vás uživatelů, je opravdu mitsubishi o tolik lepší než siclair?kdybych do obýváku dal sinclair ASH-13AIM PT Za 16tis. oproti 32 za mitsubishi. jednotky mají podobný výkon i příkon, scoop je mírně lepší u držší jednotky ale sinclair má odporový kabel proti zamrzání takže si troufnu říci že topí obě do -20.
názory?