Prosím o pomoc s topením Atmos+AkuDobrý den,
Mam dům novostavbu.
Mám kotel atmos DC 25s + Aku 1000l. Plánek zapojení příkládám.
Na kotli regulace attack PID profi jsem moc spokojen.
Kotel jede pořád na 85-90C.
Radiátory + v koupelnách podlahovka ze zpátečky
Rozvody v domě mám z PEX AL PEX 26x2,20x2, a u radiátorů průměr 16x2. Dle faktůry.
Radiátory jsou dimenzované na spád 55/45 takže veliké. Nevím jestli není chyba ve velikosti radiátorů?!
Problém jaky takový že dům nedokážu vytopit. I když do domu pouští přes trojcestný ventil třeba 70C tak tam teplota nestoupá. Radiátory jsou teplé ty větší do půlky a pak studené.
Topím třeba celý den a teplota se zvedne z 15 na 18 za 10 hodin topení.
Aku zapojená tříbodově, to asi nechám změnit na dvoubodově.
Průtoky čerpadel které jsou v plánku nemám. Když dám čerpadlo do domu na třetí stupeň dává max 1,1m3/h. A v kotlovém okruhu nevím tam mi to neukáže nemá tuto funkci.
Kotel mi jede na plno jelikož jsem nahříval aku 1000lo ze studena na 85C ji nahřeje za 3 hodiny což je asi v pořádku.
Aku je zapojená na vrchlík kde je T a odvzdušnění. Takže voda vstupuje do aku vrchlíkem a pak zdí odchází stejně.
Podle toho co jsem vypozoroval čerpadlo do domu bere vodu z aku ihned. Bylo by řešení přepojit aku na přívodu?? Nebo dát trojcestný ventil řízený??? A pomohlo by to v tom vytopit dům?
Může mi někdo poradit?????
Nebo mám nechat vyměnit radiátory za třeba menší VK21 a topit na spád 70/55?????? pomůže to něčemu??
Děukuju