Podsklepení celé novostavby RD

Reklama
Podsklepení celé novostavby RD

Dobrý večer,

prosím o Váš názor na celo-podsklepenou novostavbu RD ve smyslu jestli někdo z Vás má popř. zná někoho s podsklepeným RD asi ne starší než 10 let - prostě stavěno dá se říct už v poslední době..

Jde mi především o to jestli se po delším užívání novostavby nevyskytnou nějaké spodní vody...plísně...vlhkost atd i když dle mého názoru je v dnešní době spousta možností jak předejít těmto nepříjemnostem....ptám se hlavně proto, protože jsme teprve ve fázi rozhodování o budoucím RD ( horizont cca 2 let ) a řešíme dilema jestli podsklepit celý dům a umístit tam technickou mistnost a hlavně úschovnu nářadí...sekačky, kola, lyže atd....a prostě i takovou spížku na ovoce atd.... ale obáváme se budoucích problémů...spodních vod...vlhnutí...plísní ..- těch máme ve stávajícím bydlení dost....

Popř. jak máte vyřešeno vy skladování všeho potřebného tj. hlavně sekačky, zahradnického náčiní...kol...lyží atd.... - uvažovali jsme nad garáží přilepenou na RD, ale vzhledem k tomu, že se chceme vlézt do 150m2 a tím pádem stavět částečně svépomocí tak toto padá.... dům by měl být cca 140m2 obytné plochy + přesahy střech....

A stavět extra "garáž" na tyhle nepostradatelné věci na zahradu mi přijde jako docela velký luxus - když budu počítat opět s novým stavebním povolením atd.... i když na druhou stranu je nám jasné, že i stavba sklepu bude drahým řešením tak se chceme rozhodnout podle Vašich zkušeností s možnýma problémama.....

Pokud Vám to pomůže tak máme mírně svažitý pozemek.... dle třídy BPEJ 743 ... - to 43 znamená:

43 - Hnedozeme luvické, luvizeme oglejené na sprašových hlínách (prachovicích), stredne
težké, ve spodine i težší, bez skeletu nebo jen s prímesí, se sklonem k prevlhcení.

Shrnutí....

a) problémy se sklepem - popř. extra garáž ?

b) dle hodnocení BPEJ by teoreticky bylo možné uvažovat o tom, že vhodně zvolený plošný kolektor pro budoucí TČ by mohl být "vhodný" ? ( aspoň přibližně ? )

c) ještě otázka mimo okruh.... musí se platit za vyjmutí ze zemědělského půdního fondu? Někde jsem dle BPEJ naší parcely našla cenu snad 55 tisíc za 1000m2 - vyjímali bychom cca 75% z ha takže se mi to zdá jako strašná "pálka"....

Všem děkuji za případné rady a názory...uvítáme i kritiku :) ( tu především... )

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.