Časté spínání kotle BAXI Luna3 HT a bouchání termohlavic

Reklama
Časté spínání kotle BAXI Luna3 HT a bouchání termohlavic

Dobrý den,
jsem v oboru vytápění laik, ale díky neznalosti topenářů, se kterou jsem se u svého kotle, potažmo radiátorů setkal, se s tímto problémem musím potýkat sám. Mám 4 roky kotel BAXI Luna3 HT a nejsem si jist správností zapojení. Když jsem letmo projížděl diskuze na tomto serveru, zjistil jsem, že nepříjemné klepavé zvuky z termohlavic, které se ozývají z různých radiátorů v různou dobu a při různém nastavení, se tu již řešily. Příčinou prý může být záměna přívodního a vratného potrubí. Nedokáži však identifikovat, podle teploty potrubí, které je přívodní a které vratné, obě jsou stejně horké a stejně barevné. Může být záměna i přímo u kotle? Občas se také stává, že radiátor po otočení hlavice vůbec nezačne topit, nebo s ní musím otočit několikrát na max. a zpět aby začal topit. Občas topí i po úplném vypnutí hlavice na symbol 0 nebo *. Další problém je s kotlem samotným, u kterého mi připadá, že i při standardním nastavení parametrů zapíná příliš často. Někdy cca po 10-15 sekundách a jakoby přitápí do boileru s vodou i když je v něm už horká voda (mám napojené na solární ohřev TUV) nebo do radiátorů, vždy, když teplota na displeji opadne pouze o pár (cca 5) stupňů, což mi nepřijde normální a už mi odešel jeden ventilátor a musel se měnit. Omlouvám se za možná laický popis celého problému, ale jak jsem psal v úvodu, už se u mě vystřídaly tři topenářské firmy a nikdo mi nebyl schopen některé věci vysvětlit, natož pak opravit. Vyměňovat celé drahé díly jako např. základní desku, když nevím, o co jde, bych uměl taky. Děkuji za pomoc. PJ

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.