Časté spínání kotle BAXI Luna3 HT a bouchání termohlavicDobrý den,
jsem v oboru vytápění laik, ale díky neznalosti topenářů, se kterou jsem se u svého kotle, potažmo radiátorů setkal, se s tímto problémem musím potýkat sám. Mám 4 roky kotel BAXI Luna3 HT a nejsem si jist správností zapojení. Když jsem letmo projížděl diskuze na tomto serveru, zjistil jsem, že nepříjemné klepavé zvuky z termohlavic, které se ozývají z různých radiátorů v různou dobu a při různém nastavení, se tu již řešily. Příčinou prý může být záměna přívodního a vratného potrubí. Nedokáži však identifikovat, podle teploty potrubí, které je přívodní a které vratné, obě jsou stejně horké a stejně barevné. Může být záměna i přímo u kotle? Občas se také stává, že radiátor po otočení hlavice vůbec nezačne topit, nebo s ní musím otočit několikrát na max. a zpět aby začal topit. Občas topí i po úplném vypnutí hlavice na symbol 0 nebo *. Další problém je s kotlem samotným, u kterého mi připadá, že i při standardním nastavení parametrů zapíná příliš často. Někdy cca po 10-15 sekundách a jakoby přitápí do boileru s vodou i když je v něm už horká voda (mám napojené na solární ohřev TUV) nebo do radiátorů, vždy, když teplota na displeji opadne pouze o pár (cca 5) stupňů, což mi nepřijde normální a už mi odešel jeden ventilátor a musel se měnit. Omlouvám se za možná laický popis celého problému, ale jak jsem psal v úvodu, už se u mě vystřídaly tři topenářské firmy a nikdo mi nebyl schopen některé věci vysvětlit, natož pak opravit. Vyměňovat celé drahé díly jako např. základní desku, když nevím, o co jde, bych uměl taky. Děkuji za pomoc. PJ