Problém s vytápěním-nízká teplota

Rubriky:

Problém s vytápěním-nízká teplota

Dobrý den,

rád bych se s Vámi podělil o svůj problém s vytápěním domu. Mám plynový kotel Panther Protherm 24 kw a poslední dobou se mi zdá, že je při stejném nastavení doma mnohem chladněji než dříve. Paradoxně mi přijde, že čím je venku tepleji, tím je doma větší chladno. Napadla mě ekvitermní regulace, ale ta je vypnutá. Kotel je na stejném nastavení jako dříve, proběhla pouze jeho revize a vyčištění. Celý topný systém jsem již 2x odvzdušnil a to jsem zkoušel jak při vypnutém, tak i zapnutém čerpadle. Nezdá se mi, že by
to nějak pomohlo.

Minulou zimu běžel kotel na 45-55 stupních a všude v domě bylo teplo, až v mrazech jsem to zvednul na 60c. Momentálně jsou venkovní teploty vyšší. Zaráží mě, že termostat, který je umístěný v obýváku, nastavený na 24c, stále svítí, jelikož se prostě nedaři vytopit místnost nad 21c, přesto, že dříve nebyl problém dosahovat oněch 24 i více. Přitom když přijdu ke kotli, tak vidím, že plamen nehoří a teplota vody je kolem 24, sepne to jen občas, dosáhne 60c a zase to jde pomalu dolu zhasnuté, dokud teplota vody neklesne pod 30c, kde zase na nějaký čas zůstává - přitom by dle mého názoru měl jet naplno, dokud v místnosti s termostatem není dosaženo požadované teploty.

V manuálu ke kotli jsem našel zmínku o tom, že v místnosti, kde je termostat, nesmí být termoregulační ventil. Můžete mi někdo prosím vysvětlit proč? Jsou tam celkem 2 radiátory, přičemž jeden ventil má a druhý nikoliv. Přijde mi, že se to vše děje od doby, kdy mi zde elektrikář přehodil HDO tak, aby mi elektrický bojler nabíjel 20h denně (snížená sazba) a nikoliv pouze 8, které již nestačily k zajištění teplé vody po celý den. Tarif mám schválený na elektrický kotel, kterým však netopím. Dříve s tím problém nebyl. Po jejich
zásahu jsem musel nějaký čas spekulovat s jističi, než se mi podařilo kotel zprovoznit.

Za všechny rady děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.