Topní nehřejeDobrý den,
Chtěl bych vás poprosit o radu, zda-li nevíte v čem by mohl být problém.
Máme rodinný domeček, který je vytápěný elektrickým kotlem ( jedná se o Dakon pte - 9 starší verze máme ho už cca 15 - 20 let). Všechno dobře fungovalo, topení šlo jako po másle, dům byl vytopený rovnoměrně, jenže asi dva dny zpátky jsme do expanzní nadoby doplnili vodu cca 30litrů (protože úroveň byla o dost nižší než minimum). A současný stav vypadá tak že je teplý pouze jeden radiátor - ten hned vedle pokoje kde je kotel a ostatní radiátory jsou téměř studené. Máme ještě dvě místa v domě kde jsou radiátory po dvou jedná část se aspon trochu začne vychřívat, když se v kotly zapne čerpalo. Druhá čast je ale totálně ledová. Nevíte kde by mohl být problém? Topení topí - radiátor vedle "kotelny" je horký jako v pekle, čepadlo se také zapíná ale vypne se po nějaké době.
Jsem v tomto lajk zkoušel jsem nějaké věci co mě napadly, ale samozřejmě bez výsledku. Může to být tím, že jsme tam nalili moc vody? Nebo je chyba v tom jak je nastavené zapínání a vypínaní topení? Dá se to vůbec nějak ovlivnit?
Můj odhad je takový, že kdyby se to čerpadlo nevypínalo tak by se to vychřálo, jenže nechápu na základě, čeho je nastaveno vypínání čerpadla, tak to jak to funguje ted se to nemá šanci se nikdy vychřát jelikož, čerpadlo jede cca 25 minut a pak se na více jak hodinu vypne.
Chápu, že takto když na to člověk nevídí se špatně radí o to víc budu rád za každý nápad :)
Předem Děkuji.