Umístění horkovzdušných rozvodů

Reklama
Umístění horkovzdušných rozvodů

Dobrý den,

chěl bych se zeptat na Vaše zkušenosti s umístěním horkovzdušných průduchů. Krb s horkovzdušným rozvodem mi dělala krbařská firma. Trochu mne překvapilo, že v prvním patře vyvedli průduchy ze stěny cca 30 cm pod stropem a nikoliv u podlahy. Zdálo se mi to proti fyzice- teplo přece stoupá vzhůru a u stropu je mi to k ničemu. Ovšem tvrdili, že jakmile se zatopí, horký vzduch začne cirkulovat, roztáhne se po místnosti a bude to krásně fungovat. První patro ještě nemám zařízené(bydlíme zatím jen v přízemí) nicméně když je krb roztpený a já dám ruku k průduchu zdá se mi, že to jenom tak sálá - určitě to nechrlí horký vzduch jak bylo slibováno.

Můj dotaz zní:

1. Mám to tak nechat a přidat tam horkovdušný ventilátor (prostorově tu možnost mám) a spolehnout se, že se horký vzduch (od stropu) rozptýlí po místnosti?

2. Nebo to mám předělat a průduchy umístit cca 20 -25 cm nad podlahu? V tomto případě si ale zavřu možnost přidání horkovdušnéhoo ventilátoru (pokud by tah nebyl dostatečný).

Předem děkuji za Vaše zkušenosti a rady.

Petr

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.