Laťování posuvných tašek (variabilní laťování)

Rubriky:

Reklama
Laťování posuvných tašek (variabilní laťování)

Dobrý den,

pro svoji sedlovou střechu bez střešních oken, vikýřů, komínu apod, jsem zvolil posuvnou tašku Tondach Brněnka 14.

Tato taška umožňuje tzv. variabilní laťování v rozmezí 280-340 mm. Firma, kterou jsem si (nutno dodat bohužel) zvolil pro realizaci střechy, si pod pojmem variabilní laťování představuje to, že si na počátku zvolí rozteč mezi latěmi například 320 mm a jak se bude blížit k hřebeni, tak rozteč upraví tak, "aby to vyšlo", tj. například na 300 mm. Výsledkem tedy je, že mám 13 latí s mezerou 320 mm a zbylých 6 latí s mezerou 300 mm. Položené taška pak na pohled místo pravidelných diagonálních vzorů tvoří jakési zlomené vějíře.

Já si pod pojmem variabilní laťování představuji to, že se dá laťování přizpůsobit délce krokve, tj. na počátku změřím krokev a rozpočítám počet latí tak, aby mi mezery mezi latěmi vyšly po celé střeše konstantní. Tudíž to, co mi stvořili na střeše považuji za "zfušované".

Jak se tedy správně řeší laťování pro posuvné tašky?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.