Výpočet TZ a podivný PENB

Reklama
Výpočet TZ a podivný PENB

Dobrý den,

pomohl by mi někdo s výpočtem TZ, abych si mohl porovnat náklady na vytápění a zjistit jaký efekt bude mít zateplení fasády a stropu?

- Mám k dispozici PENB po minulém majiteli ale zdá se mi poněkud podivný. Už jen výpočtová podlahová plocha je uvedená 125m2 ale dům má vnější půdorys 18x6m, tady dle mě 108m2, včetně nevytápěných schodů na půdu a do sklepa. Je možné, že je tam započítaný např. sklep nebo nevytápěná garáž, půl stěnou přilepená na dům?

- Od té doby se změnil způsob vytápění - TUV je ohřívána el. bojlerem a kromě plyn. kotle Porotherm 12kW se přitápí krbovými kamny Regency f1100 11kW a byly izolovány podlahy 20cm EPS.

- Pokud je to k něčemu tak reálná spotřeba za minulou sezonu (07/13-06/14) byla 5,326 MWh el.proudu a 17,875 MWh plynu.

Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.