Fungování zvlčovačů vzduchu

Reklama
Fungování zvlčovačů vzduchu

Dobrý den,
potřebovala bych jednoduše vysvětlit principy zvlhčování vzduchu. Zajímá mě, jak souvisí vlhkost vzduchu s teplotou v bytě. Konkrétně, pokud budu mít zvlhčovač vzduchu a budu chtít docílit 50% relativní vlhkosti dojde k tomu rychleji v místnosti, kde bude 20 stupňů něbo 25 stupňů, pokud obě budou stejné veliké.
Dále mě zajímá, co ještě hraje roli při zvlhčování vzduchu v místnosti? Má moc velký vliv pravidelné větrání, koberce, závěsy a jiné savé materiály?
A v poslední řadě mě zajímají diskové zvlhčovače, které fungují na bázi studeného (přirozeného) odparu. Rozumím správně tomu, že uvolní do vzduchu pouze tolik vlhkosti,aby byl nasycený? Může se tedy stát, že v návodu mám sice možnost nastavit vlhkost na 60%, ale v reálu toho nikdy v dané místnosti nedosáhnu, protože vzduch je tam nasycený např už při 50%?
Děkuji velice za Vaše odpovědi. Pomůže mi to se zorientovat na trhu se zvlhčovači a správně si vybrat.
Lenka M.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.