Navrh vytapeni byt 2+1, 55m2, kk plynDobrý den, rád bych poptal projekt/rady/návrh na etazove topeni bytu 2+1 55m2, kde puvodně byly umísteny 2x kamna waf v kazde mistnosti mimo kuchyn. Nove topeni musi byt plnove. Radiatory bych rad mel v severnim pokoji 2x pod okny, v jizni 1x radiator pod oknem a v zapadni kuchyni radiator viz schema na zdi sousedici se "sprchou". Pod oknem by to vzhledem k budouci kuchynske lince asi nevyhovovalo. Byt je v Brne v 1. NP obklopeny byty. Dum muze byt i 100 let stary. Zdi 60 cm plna cihla, strop svetla vyska 3,15m. Komin (plastova vlozka) je v severni kuchyni, kde bych chtel umistit i kondenzacni plynovy kotel o rozumnem jmenovitem vykonu s vhodnou modulaci dle tepelnych ztrat a k tomu vhodne radiatory Korado VK dimenzovane pro nizkoteplotni spad. Kotel by mel byt vybaven prutokovym ohrevem TUV (k vuli rozmerum a rezimu bytu).
Kuchyň 9,5m2, prostor pro radiátor 1,1m šířky (společná zeď se sprchou)
pokoj 1 - přední od vstupu 17m2, 2x výklenek pod okny 0,95 šířka x 0,15 hloubka, výška pod parapet 0,75m
pokoj 2 - zadní 18,5m2, 1x výklenek pod oknem 1,6 šířka x 0,17m hloubka, výška pod parapet 0,75m
potencialni kotel Viadrus Naos K4 - kondenzační s průtokovým ohřevem TUV nebo BAXIDuo-tec Compact HT 20 aj. - necham si doporucit i jiny v podobne cenove hladine. Ma smysl eviterm a rizeni open-term?
okna jsou nova, severni a zapadni euro -dvojskla, jizna nove drevene spaletove - dvojsklo a jednoduche sklo
steny oznaceny modre jsou ochlazovany exterierem, steny zlute oznaceny sousedi s byty
topenar se kterym jsem realizaci konzultoval mi rikla, ze objem mistnosti vynasobi x45 a tim ziska wataz radiatoru a ze kotel jedine baxi ecofour 24 turbo (nyni nelze-plast vyvlozkovani), radiatory bez termohlavic, trubky 14mm, trochu me to vydesilo, ze by se nic neoverovalo vypocty, pokud by se nasel nekdo, kdo by mi s timto projektem pomohl, rad se revanzuji, zejmena bych rad bych mel podlozeny alespon hrube tepelne ztraty a otopnou soustavu abych efektivne vyuzil moznosti kotlu bez cyklovani v maxilani siri modulace a kondenzace. Dekuji za jakekoliv podmety.