Mora 673 závadMám kotel na ZP Mora 673 a objevila se na něm závada, kterou bych popsal takto, v okamžiku kdy by mělo dojít k zapálení hořáků se vypne přívod plynu a zhasne i zapalovací plamínek
Zatím jsme zjistil toto:
Výchozí stav, externí termostat rozepnut na kotli hoří plamínek. V okamžiku sepnutí externího termostatu se sepne čerpadlo, tím stoupne tlak a sepne se spínač v pojistce proti nedostatku vody (ověřeno funguje). Ted by mělo dojít k otevření plynu, místo toho dojde asi k nouzovému odstavení plynu a zhasne i zapalovací plamínek.
Termočlánek, pokud měřím napětí mezi kostrou kotle a svorkou " termospínače přehřátí vody na výměníku" naměřím 15mV, pokud, pomocí manipulace s tlačítkem termoelektrické pojistky zapálím hořák stoupne napětí na 20mV. Což vypadá, že je termočlánek OK. Samotný termospínač přehřátí vody ve výměníku je také OK , tedy ve stavu sepnuto.
Termostat na kotli jsem nekontroloval, ale vzhledem k tomu, že se sepne čerpadlo měl by být také OK.
Tak torochu mi již dochází nápady. Je tu nějaký plynař nebo zkušený majitel tohoto kotle, který by poradil na co ještě mrknout?
Ještě jsem si všiml, plamínek jde zapálit i bez stisknutí tlačítka term.el. pojistky, není nijak velký max 7mm, ale jde zapálit, nevím zda to o něčem svědčí nebo jen zcela nedosedá ventil v pojistce.