Baxi Nuvola 3 Comfort 240 FiPánové, rád bych s váma provedl k tomuto konzultaci. Montáž kotle 13. 8. 2013.
Datum výroby je 2001 24 týden.
Porucha E 03. Kotel má dělené odkouření, sání z místnosti, suterén kotelna, přívod vzduchu do místnosti vzorný, odtah 60 mm trubkou do komína, tři kolena a cca 5 m komín.
Závada se projevuje až posledních čtrnáct dní, domácí uvedl, že tehdy asi pětkrát po sobě vypadla cca v intervalu 10 s elektřina a kotel začal tohle dělat. Má přepěťovou ochranu posledního stupně na zásuvce.
Kotel vypne, objeví se závada E 03 a majitel kotel uvede do provozu tak, že stiskne víčko plastového manostatu a kotel jede. Přívod plynu z 1" trubky redukován za KK plyn na 15 Cu pájenou, délka redukovaného přívodu 60 cm, dvě kolínka 90°. Majitel slyšel, jak kotel trhaně hoří, takové to hu hu hu hu... jakoby se mu nedostávalo plynu.
Když sundám krycí dekl celé komory, závada vůbec nenastane. Kotel pořád jede. Sání je ale volné, jen cca 50 cm dlouhá 60 mm trubka, jedno kolínko 90°.
Zápach spalin v místnosti cítit není. Taky jsem nic nenaměřil.
Zkontroloval jsem tentokrát velmi důkladně průchodnost hadiček i průchodek - bez problémů.
Další zrada: stejný plastový manostat jako u tohoto kotle v nabídce ND na Baxi vůbec není, obě Nuvoly3 Comfort 240 Fi, mají podle rozkresu ND jen plecháče a to stejného objednacího čísla.
Než zkoušet metoda pokus omyl, raději bych s Váma probral co mám vůbec zkoušet.
Podívám se kamerou do komína, zkusím dát nový manostat... Jiné typy? Díky moc za pomoc.