Vyhledávání
Naše další weby
Pánové znalci, co si myslíte o kamnech Sara - http://www.mountfield.cz/kachlova-kamna-… ?
Jsou nyní v akci za poměrně příznivou cenu.
Mám je do takového ateliérku, který bude sloužit jako hudební zkušebna, je to mezipatro se šikmým stropem, výška od 1,7 do 3,5m, průměrně 2,5m, podlahová plocha 6x5 m, takže objem cca 75m3.
Nějaké izolace tam jsou, stropní šikmice 12 cm vaty mezi krovy a 14 cm pod krovy, podlaha 10 cm EPS nad nevytápěnou dílnou. Venkovní stěna je jenom jedna, plná cihla 30 cm a 12 cm EPS, 2 střešní okna 0,8x1,6, typ Arktis s trojskly. Kamarád mi spočítal tepelnou ztrátu na cca 2kW při -15 stupních.
Měl jsem tam v plánu malé Jotuly F602, ale to jsou sálavá kamna a vzhledově spíše někam do srubu nebo na chatu, na nepravidelné a rychlejší topení bych chtěl raději teplovzdušná, něco jako tyhle Sary, to by mělo s klidem stačit, a bude tam i nějaká ta akumulace.
Komín tam mám průměr 16 cm, šamotový.
Co si o těch kamnech za tyhle peníze myslíte? Děkuji za názory.
Dobrý den. Našla jsem dnes tuto diskuzi. Mám v plánu pořídit stejná kamna. Jak jste po těch letech spokojen?
před 2 roky
Jestli jsou kamna sálavá nebo teplovzdušná je celkem jedno, rozdíl nepozoruji. Pokud se jedná o nárazové topení a…
před 9 roky
Takovou "střední cestou" mezi kamny filex (na všechna paliva) a typicky krbovými kamny (jen na dřevo a…
před 9 roky
10 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení