Malá krbová kamna Sara v akci

Rubriky:

Reklama
OB Olda Bendl @olda.bendl před 9 roky03.02.2015 01:36:00
Malá krbová kamna Sara v akci

Pánové znalci, co si myslíte o kamnech Sara - http://www.mountfield.cz/kachlova-kamna-… ?

Jsou nyní v akci za poměrně příznivou cenu.
Mám je do takového ateliérku, který bude sloužit jako hudební zkušebna, je to mezipatro se šikmým stropem, výška od 1,7 do 3,5m, průměrně 2,5m, podlahová plocha 6x5 m, takže objem cca 75m3.

Nějaké izolace tam jsou, stropní šikmice 12 cm vaty mezi krovy a 14 cm pod krovy, podlaha 10 cm EPS nad nevytápěnou dílnou. Venkovní stěna je jenom jedna, plná cihla 30 cm a 12 cm EPS, 2 střešní okna 0,8x1,6, typ Arktis s trojskly. Kamarád mi spočítal tepelnou ztrátu na cca 2kW při -15 stupních.
Měl jsem tam v plánu malé Jotuly F602, ale to jsou sálavá kamna a vzhledově spíše někam do srubu nebo na chatu, na nepravidelné a rychlejší topení bych chtěl raději teplovzdušná, něco jako tyhle Sary, to by mělo s klidem stačit, a bude tam i nějaká ta akumulace.
Komín tam mám průměr 16 cm, šamotový.
Co si o těch kamnech za tyhle peníze myslíte? Děkuji za názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.