Zafoukáni sněhu pod tašky

Rubriky:

Reklama
VO vašek orlík @vasek.orlik před 9 roky03.02.2015 15:00:00
Zafoukáni sněhu pod tašky

Mám 3 roky střechu s taškou Stodo 12 (Tondach) a folii od Juty. Střecha je sedlová, sklon 38 st.
V zimě se celý meziprostor na výšku latí 5-6cm zaplní sněhem a při oblevě folie přirozeně nezadrží všechnu vodu, která na ní stojí v ledové chrustě. V mém okolí má se stejnou krytinou stejný problém několik lidí.
Při prvním zatečení 2013 vyjádření Tondachu bylo, že dle normy se s netěsností skládané krytiny počítá a chyba je ve špatné folii.
Vyjádření Juty, že pojistné folie nejsou hydroizolace a nebyly vyvinuté pro takové dlouhodobé zatížení vrstvou sněhu. Od toho je krytina.
Tak ještě že mám záruku 33let Oll inclusive alespoň na parádu.

Kdyby mi při výběru krytiny řekli, že taška je jen estetický doplněk a proti vodě mě chrání to co je po ní, tak bych si tento system nikdy nevybral. Taky si myslím, že difuzní folie ztrácí svůj význam, když místo aby ,,dýchala,, je v zimě obalena v ledu. To jsem tam mohl dát starou dobrou IPU!

Prosil bych o radu, jak jinak se mohu bránit. Přece jsem nedal čtvrt mil. za střechu, kterou po 3 letech odvezu na skládku!

Díky Orlík

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

24 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.