krbová vložka + elektrokotel dotaz

Reklama
krbová vložka + elektrokotel dotaz

Dobrý den.můj dotaz nebude znít asi moc chytře ale jako laik mám velké mezery co se týče topení proto spoléhám na erudovanost místních odborníků že mi to vysvětlí.uvažoval sem o vytápění novostavby bungalowu o zastavěné ploše 203m2(z toho 40m garáž + dílna), zdivo heluz family 50 2in1,tepelné ztráty dle projektu(asi ne zcela reálné) 5,8.vytápěný prostor cca 320m3.všude bude podlahovka v garáži radiátor.myslel sem že bych dal elektrokotel a osadil bych krbovou vložku s teplovodním výměníkem.nevím ale zda je vůbec možný pouštět vodu z výměníku do soustavy kvůli teplotě.jaká se tam dá udělat regulace?moje představa je že když budu doma budu topit ve vložce a pokud klesne teplota vody zapne elektrokotel.vzhledem k tomu že žena bude nějaký čsás doma na mateřské používala by se zatím převážně krbová vložka.ohřev tuv bych řešil bojlerem.udělal bych i přípravu na akumulační nádrž až bych tento systém vyzkoušel rozhodl bych se zda se vyplatí do ní investovat nebo ne.doplním ještě že mám technickou místnost za obývákem tudíž by bylo přikládání do vložky z ní.dřevo mám možnost nadělat z vlastního nebo levně koupit.mám docela strach z přetápění místnosti kde bude vložka umístěna proto sem zatím upustil od akumulační nádrže abych nemusel tolik topit abych ji nabil.jestli je tato úvaha lichá budu rád pokud mně někdo vyvede z omylu.tepelné čerpadlo nechci(asi předsudek) a nechce se mi vzdávat topení dřevem protože ho opravdu mám za levno.
Děkuju za odpovědi a omlouvám se za neodborný dotaz.
případadné neudané hodnoty doplním.
předvybranou vložku mám romotop
KV 025 W02 BD

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.